MISSION & VISION

Doorbreek het taboe rondom Kanker

Binnen je gezin, je familie, je collega’s… iedereen kent de dag van vandaag wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Momenteel krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker, jong én oud.

 

Na jaren onderzoek wordt de overlevingskans gelukkig wel groter. Maar de boodschap blijft nog steeds: hoe vroeger je het ontdekt, hoe groter de kans dat je geneest.

 

Maar helaas, nadat je genezen bent van de ziekte en de draad van het leven terug wil oppikken, bots je vaak op een muur van onbegrip. Ook voor belangrijke zaken, zoals het afsluiten van een lening of verzekering, blijf je de stempel van kanker dragen.

 

Mijn doel is dan ook een collectie te ontwerpen die het stigma rondom kanker doorbreekt. Door kledij te ontwikkelen, draagbaar door iedereen, met of zonder prothese, met of zonder haar, of je nu ziek bent geweest of niet. Het zou geen verschil mogen maken.

 

Belangrijk is dat je terug je leven kan leiden op de manier die je zelf wil, zonder nagekeken of bestempeld te worden. Gelukkig zijn er sterke vrouwen die 'desondanks' toch naar buiten komen om een voorbeeld te geven. Dat je nog een normaal en heel                boeiend leven kan leiden ná je ziekte.

chemo, kanker, muts, hoofdbedekking, beanie, borstkanker, sjaaltje

© 2018 - Made by KH (Star Entertainment) to support the inner lioness.